Párkányok

Az ablakpárkány a belső berendezés kialakításának szerves része, akár virágok vagy dísztárgyak elhelyezésére szolgál, akár egyszerűen az ablak dekoratív kiegészítője: stabilitását, tulajdonságait és formatervezését tekintve magas követelményeknek kell megfelelnie.

Alumínium párkányok

alu parkanyokAz alumíniumlemezből készült külső ablakpárkány színterezett felületkezeléssel készül, ezért jó az ellenálló képessége a környezeti hatásokkal szemben. Alacsony hőmozgása van, ezért 6m hosszúságig nem szükséges dilatációs rés képzése. A vízvédelmet az első és a hátsó élzáró profilok biztosítják. Alapesetben fehér színben kapható, de felár ellenében Ral színskála szerint bármilyen színben rendelhető.

Műanyag párkányok

parkany foliak

A műanyag kiváló anyagtulajdonságai, mint például a hő- és fényállóság, nedvességgel és a háztartásban előforduló tisztítószerekkel szembeni ellenálló képesség hosszú élettartamot biztosítanak.

Az ablakpárkány egyszerű vágással méretre szabható, ezáltal rugalmasan igazodik az egyéni beépítési körülményekhez új és felújított épületek esetén egyaránt. Alapesetben anyagában fehér színben kapható, de felár ellenében elérhető fóliás kivitelben, aranytölgy, mahagóni, bükk, márvány színekben is.

Külső párkányok elhelyezése

Kávarész kialakítása:

A kávarészt (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a párkány nem vízszintesen, az-az kis lejtéssel kifelé felrakható, a szélein a végelzáró elem felhelyezhető legyen. A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lennie. Műanyag ablakok esetében a párkányfogadónak (záró profil) a magasságát szabadon kell hagyni, hogy a párkány könnyedén átforduljon és bepattanhasson a megfelelő helyre.

Elhelyezés:

A felhelyezést a külső párkányokon erre a célra kialakított csavarhelyeken kell rögzíteni azután, hogy a helyére bepattintottuk. A csavarfejek helyét esztétikai szempontok miatt ajánlatos lefedni. A külső színezést a párkányfelrakás után kell elvégezni.

Kapcsolódó elemek

Kapcsolat

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 11/c.

Telefon: +36-1-798-9176

Mobil: +36-20-432-0979

Mobil: +36-20-462-7977  

Email: info@ablaksztar.hu 

Nyitvatartási idő hétköznap
10:00 - 18:00